Over Troostrijck


Er voor een ander zijn’

Mijn naam is Corina Methorst-van de Pol en ik heb Troostrijck opgezet omdat ik zie dat er grote behoefte is aan ‘persoonlijke aandacht’ terwijl daar in de praktijk vaak weinig tijd voor is, met name binnen grote organisaties. Het leven gaat in sneltreinvaart aan ons voorbij. Ik heb veel ervaring met mensen voor wie het leven (onverwachts) zwaar werd. Zo ben ik zeven jaar buddy geweest voor ernstig zieke mensen en hun directe omgeving. Wat vonden zij het fijn dat er iemand was die de tijd had om er voor hen te zijn. De één had behoefte aan een goed gesprek terwijl de ander vooral praktische oplossingen zocht zoals hoe krijgen we het organisatorisch weer een beetje op de rit thuis of uitzoeken in hoeverre iemand in aanmerking kwam voor thuiszorg. Daarnaast heb ik 4,5 jaar lang gewerkt als zorgvrijwilliger in een hospice. Deze mensen wisten dat het leven voor hen daadwerkelijk stil zou gaan staan. “Maar hoe moet het met mijn partner en mijn kinderen?”, was een veel gestelde vraag. Met luisteren, doorvragen, inleven en meedenken over oplossingen heb ik deze mensen en hun naasten kunnen ontzorgen.

Met deze ervaring en de ervaring in het bedrijfsleven – vijftien jaar ervaring als personal assistent/directiesecretaresse van directieleden van diverse grote bedrijven – bied ik met Troostrijck een uniek concept. Het sluit aan op de behoeften van iemand die zorg nodig heeft en op de aandacht die een bedrijf zou willen geven aan haar medewerker… Ik kom bij de mensen thuis. In hun eigen vertrouwde omgeving. Troostrijck ontzorgt daar waar de behoefte is. De wens om er voor een ander te zijn komt diep uit mijn hart, dus de aandacht is altijd oprecht en ik voel me boven gemiddeld betrokken bij een ander!

Bent u benieuwd of ik iets voor u en/of uw medewerker zou kunnen betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.